LEIPÄÄ JA KALAA

Koska monet ovat ryhtyneet työhön ja laatineet kertomuksia niistä asioista, jotka meidän keskuudessamme ovat toteutuneet, olen minäkin päättänyt palata sorvin ääreen ja aloittaa uudelleen Leipää ja kalaa -ohjelmani. Tosin en aio kertoa vain keskuudessamme tapahtuneesta – kyllä niistäkin – vaan ennemminkin kaksituhatta ja jopa kolmetuhatta vuotta sitten ihmisille sattuneista pienistä ja vähän suuremmistakin tapahtumista. Tuttuun tapaani etsin ehtymättömästä Sanan aarteistosta vanhaa ja uutta, ihmettelen sitä, sanoitan mahdollisimman selkeälle suomenkielelle, joskus saattaa Oulun murre välähtää yleiskielen taustalla, erittäin harvoin jopa turkulainen intonaatio.  En aio silti jäädä vain muistelemaan menneitä, vaan totta kai on tarkoitus soveltaa muuttumatonta Herran sanaa tämän hetken elämään ja arjen kiemuroihin, ja pikkaisen liittyä myös ympärillä tapahtuvaan kauniin ja kaoottisen maailman menoon.

Miksi vanha kettu palaa syömäkaukalon ääreen? Syitä on useita, mutta tärkein tietysti se että muiden elollisten kanssa olen saanut istuskella seimen lähellä, katsella siellä lepäilevää lasta ja seurata sitten hänen kasvuaan nuoreksi, lopulta aikuiseksi, vaieta ristin kärsimyksen edessä ja ylistää tyhjän haudan oviaukolla. Kun itse tarvitsen Raamatun tutkimista, tuoretta armoa ja voimaa päivään uuteen, mikä sen parempaa kuin etsiä leipäviipaleita samalla toisiakin varten. Sitä paitsi tuttavat ja oudotkin hihaantarttujat ovat vuoden aikana silloin tällöin kyselleet, että milloinka taas saadaan kuulla Leipää ja kalaa -sanaa. Rohkaisu elvyttää kappuraista sielua.

Ensimmäinen ohjelmani tulee ulos maanantaina 5.1. klo 20.35-20.50. Ja sen jälkeen joka maanantai samaan aikaan – jos Luoja suo. Huomaa myös, että yhteistyökumppanini Tommy Rusanen panee kulloisenkin ohjelman parin päivän sisällä lähetyspäivästä nettiin vuoden 2015 ohjelma-arkistoon.

Rukoillaan, että hyvä Jumala antaisi elävää ja sattuvaa sanaa, että ennen kaikkea Vapahtajamme, Kristus kirkastuisi yhä uusille kuulijoille. Jos toivot opetusta jostakin sinua kiinnostavasta aiheesta, pane siitä viesti tällä sivulla olevan otapa yhteyttä-linkin kautta. Koetan ottaa toiveesi huomioon vajavaisten mahdollisuuksieni mukaan.

Jumalan siunaamaan uutta vuotta sinulle toivottaen
Jorma ”Jomppe” Kalajoki