LEIPÄÄ JA KALAA

Pitkän tauon jälkeen naputtelen muutaman ajatuksen tähän blogi-palstalle.
 
Nimestäni huolimatta en harrasta kalastamista. Useana kesänä olen vuokramökillämme päässyt jo niin pitkälle, että ryhdyin kastematojen kaivamisen aloittamisen harkitsemisen suunnitteluun. Mutta toistaiseksi aie jäi vaiheeseen. Tietysti toivon olevani edes jonkinlainen ihmisten kalastaja.

Syys- lokakuun vaihteessa tein historiaa. Olin kahden kaverini kanssa verkoilla. Sain soutumiehen luottamustehtävän. Auringon paistaessa sumuverhon takaa, rikkoivat verkon nykimiset tyynen veden pinnan. Nostelimme veneeseen kuusitoista kalaa, seassa muutama suuri lahna ja ahven. Koskaan ennen en ole niin perusteellisesti joutunut kalojen irrottamissavottaan ja verkkojen selvittämispuuhaan. Tuli mieleen Pietari, joka temperamenttisesta luonteestaan huolimatta oli myös kärsivällinen. Sillä ilman sitä ominaisuutta ei voinut olla ammattikalastaja.

Tästä pääsenkin isomman kalan kimppuun, jossa myös tarvitsin kärsivällisyyttä. Otin nimittäin kevättalvella vastaan inhimillisesti ylivoimaisen tehtävän, valmistaa raamattuluentoja Paavalin Roomalaiskirjeestä. Se on todella iso kala, ehkä Raamatun syvällisin uskon perusteiden ja pelastushistorian kokonaisesitys. Pidin kesäkuun viimeisellä viikolla Vivamon raamattukonferenssissa seitsemän kahdeksan luentoa tästä ehtymättömästä aarreaitasta. Olen iloinen, jos löysin edes muutaman helmen ja jalokiven eteenpäin jaettavaksi.

Siispä tarjoamme nyt  tällä kotisivullani nämä luennot kuunneltavaksesi. Ystäväni Tommy Rusanen, joka pitää sivuistani ansiokkaasti huolta, sijoittaa ne raamattuluennot otsikon alle. Osa on jo siellä, sen kun napsautat ja alat kuunnella.

Silloin tällöin saan kommentteja, rohkaisevaa palautetta ja kysymyksiä ohjelmiani koskien. Kiitos niistä. Otan viestejäsi mielelläni edelleen vastaan.

Siunattuja syksyn päiviä toivottaen
Jomppe